Cara Nak Buat Cekodok Lembut

Gaulkan semua bahan dengan sedikit air. 2Tepung gandum agak-agak je jangan banyak pastu bubuh la kunyit sikit.


Resipi Cekodok Pisang Rangup Di Luar Gebu Di Dalam Tak Serap Minyak Wanita Ni Kongsikan Caranya Keluarga

Boleh jugak nak pecah telur sebiji ikut selera naa.

. Lagipun bahan-bahan yang diperlukan mudah untuk dijumpai dan murah. Sangat mudah cara nak membuatnya tapi perfect untuk hidangan petang. Nampak orang seperti ini smart tapi hakikatnya mereka adalah golongan yang sesat jalan dalam mencari nafkah.

Uma mantuhak mak mertua yang ajar saya suka cekodok dia semua sedap-sedap dan cara dia buat pun mudahanak-anak pun suka. Racik halus atau sagat semua bahan-bahan sayur kita termasuk udang. Cokodok Pisang Lembut Cantik Bulat.

Perap adunan itu tadi selama 30 minit sebelum menggoreng. Ingat goreng dengan api sederhan sehingga masak dan siap dihidangkan. Kalau tak tahu nak buat apa untuk minum petang boleh lah cuba resepi Cekodok Pisang ini.

3Gaul rata sampai jadi macam ni. Bahan-bahan3 cawan Tepung gandum1 tongkol Isi Jagung manis3 sudu besar udang kering1 biji bawang besar2 biji cili besar1 sudu kecil garam halus1 sudu besar. Macam Ni Cara Buatnya.

Sedapnya makan cokodok pisang panas-panas. Dalam mangkuk yang sama tambahkan pisang yang sudah dipotong dadu. Terima kasih kepada Azni Achik.

Kemudian masukkan tepung gandum. Jagung Hawa letak 2 cawan sahaja Lagi banyak lagi sedap lah. Sedapnya makan cokodok pisang panas-panas.

Jom la kita ngap. Jangan goreng cekodok dengan api. Selalunya nak buat cekodok sedap ni kena berasa ramuannya rangup di luar dan lembut di dalamTapi kali ni pakej sekali dengan cekodok dalam bentuk stickMakan jadi kudapan yang sedap rangup krup krap tapi masih lembut di dalamnya.

Masukkan pisang yang sudah dihaluskan tepung terigu tepung beras 2 sdm gula ½ sdt baking soda dan ½ sdt garam. Gula secukup rasa Hawa gantikan dengan Erythritol- pemanis adik beradik stevia 4 cawan air mendidih. Kami nak kongsikan kepada anda cara untuk membuat kudapan minum petang.

Cara Buat Bihun Goreng Singapore Terlajak Sedap. Air jangan banyak sangat agak-agak je. Baru puas nak makan kan.

Masing masing nak lepaskan kerja dan tanggungjawab sendiri pada orang lain. Basuh bersih semua bahan-bahan di atas. Kudapan untuk minum petang.

Menurut empunya resipi resipi ni memang hasilnya lembut dan tak serap minyak. Cara Buat Cekodok PisangCekodok Pisang Tidak Serap MinyakResepi Cekodok PisangCoq Pisang RangupResepi Jemput Jemput Pisang Sedap Dan Sangat MudahJemput Jemp. Sy tercari2 cekodok mcm ni la mak selalu buat mcm ni.

Menggunakan 5 bahan yang ada kat dapur sahaja iaitu. Perkongsian resepi ni dari Azni AchikBolehlah jadikan idea minum petang untuk anak-anak anda. Hai semua resepi kali ni paling mudah dari segi bahan-bahan tapi paling mencabar dari segi cara nak dapatkan cekodok pisang yang lembut di dalam rangup di luar dan berbentuk bulat cantik saja tanpa guna sebarang serbuk penaik.

Basahkan hujung jari dengan sedikit air jemputkan adunan tadi ke dalam minyak panas. Jangan terlalu cair dan jangan terlalu likat. Saya nak share resepi cekodok paling simple jetapi rasa dia rangup diluar lembut dan berongga di dalam.

Terima kasih untuk Faizah Abdul Rashid perkongsian resipi Cekodok Pisang ini Bahan-bahan. Jadi kalau nak buta cekodok pisang ni pastikan pisang banyak supaya boleh hasilkan cekodok yang banyak. Failed Kalau Tak Ada 2 Bahan Ni.

Resepi ni Che Nom belajar dari mak sendiri. 1Sagat kentang sampai jadi camni. Senang je nak buat.

Dengan rasa yang crunchy tapi gebu di dalam lagi nikmat nak makan tau. Untuk faham lebih lanjut boleh ikut cara dan teknik yang dikongsikan oleh Puan Akma Razali ini sebagai rujukan. Untuk hasil terbaik gunakan pisang yang sudah terlalu matang karena rasanya lebih manis.

Air ni masukkan sikit demi sedikit. Tujuan ia diperap terlebih dahulu supaya cekodok pisang akan menjadi ranggup di luar dan lembut di dalamnya. Cekodok akan menjadi wangi tetapi masih mengekalkan rasa asli.

Bagi yang teringin sangat nak makan ni ada resipi Cokodok Pisang sedap dan mudah perkongsian saudari Cik Pooja yang boleh dicuba. Sampai jadi adunan cucur. Biar rangup di luar lembut di dalam.

Cucur Manis Jagung atau Cekodok Manis Jagung ni mudah sangat nak buat. Cara Masak Cokodok Pisang Sedap Lembut Tak Serap Minyak. Cekodok Pisang Yang Lembut dan Sedap Sabtu 13 Oktober 2018 Cekodok Pisang Yang Lembut dan Sedap.

Buat sarapan sedap buat makan petang pun berebut. Sedap rangup di luar tapi lembut di dalam. Dulu-dulu memang marvelous sangat lah.

Memang sangat mudah nak buat dan rugi kalau tak cuba.


Resepi Cekodok Pisang Rangup Di Luar Lembut Di Dalam


Resipi Cokodok Pisang Sedap Lembut Tak Serap Minyak


Resipi Cokodok Pisang Sedap Lembut Tak Serap Minyak


Hanya Guna 6 Bahan Ni Resepi Cekodok Pisang Rangup Di Luar Lembut Di Dalam Remaja

No comments for "Cara Nak Buat Cekodok Lembut"